آخرین اخبار
کد مطلب: 76276
تحريف موضع روحاني درباره رژيم صهيونيستي، جنجال آفريد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 656

به گزارش سلام لردگان به نقل خبرگزاري فارس، از آنجايي که راهپيمايي امسال روز قدس با واگذاري قدرت به حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني رئيس جمهور جديد ايران مصادف شده است، موضع‌گيري رسمي او درباره رژيم صهيونيستي از اهميت ويژه‌اي برخوردار بود. از اين رو بود که وقتي روحاني در جمع خبرنگاران اسرائيل را «زخمي کهنه» خواند که «سال‌هاست در سايه اشغال سرزمين مقدس فلسطين و قدس عزيز در منطقه بر بدن دنياي اسلام نشسته است»، به سرعت اظهارنظر او در صدر اخبار رسانه‌هاي بين‌المللي  قرار گرفت اما يک «تحريف» که ظاهراً ماحصل اشتباه برخي از رسانه‌هاي داخلي در نقل سخنان روحاني بوده است موجب جنجال آفريني رسانه هاي غربي و صهيونيستي شد و دقيقا همان نکته تحريف شده، محور اصلي بازتاب‌هاي آنها قرار گرفت. بر اين اساس، همه رسانه‌هاي غربي و صهيونيستي بر روي اين موضوع مانور دادند که روحاني گفته است «اسرائيل زخمي کهنه بر بدن جهان اسلام است که بايد از ميان برود.»

شبکه خبري ان‌بي‌سي، خبرگزاري رويترز، نشريه اسرائيلي يديعوت آحارونوت، روزنامه صهيونيستي جروزالم‌پست، خبرگزاري آسوشيتدپرس، شبکه خبري فاکس‌نيوز، پايگاه اسرائيلي عاروتص شوع و روزنامه انگليسي ديلي‌تلگراف از جمله اين رسانه‌ها بودند.

برخي همچون پايگاه خبري عاروتص شوع تا جايي پيش رفتند که با انعکاس اين نکته تحريف شده، نوشتند: «حسن روحاني نيز مانند محمود احمدي‌نژاد از اسرائيل متنفر است و از بيان آن هيچ ابايي ندارد.»

روزنامه ديلي‌تلگراف نيز در اين رابطه نوشت: «آقاي روحاني هنگامي که با پيروزي در انتخابات از «اعتدال» و «اميد» سخن به ميان آورد، اميد به تغيير در ديدگاه ايران را به وجود آورد اما سخنان تند او عليه اسرائيل نشان داد سياست ايران از اساس افراطي است.»!

در اين ميان نيز بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل که منتظر کوچکترين موضع‌گيري روحاني عليه اسرائيل بود، به سرعت و به شدت به سخنان منتسب به روحاني واکنش نشان داد و گفت: «روحاني زودتر از آنکه ما انتظار داشتيم چهره واقعي خود را نمايان ساخت.» 

وي افزود: «سخنان روحاني بايد جهاني را که بعد از انتخابات رياست جمهوري ايران در توهم به سر مي‌برد، هوشيار کند.»!

نتانياهو حتي پيش‌دستي کرد و اظهار داشت: «حتي اگر روحاني سخنان خود را انکار کند، حرف‌هاي او روش و رويکرد نظام جمهوري اسلامي ايران است.»

در حالي که لحظه به لحظه بر تعداد بازتاب‌هاي بين‌المللي سخنان تحريف شده، سخنان روحاني افزوده مي‌شد، نخست شبکه خبري پرس‌‌‌‌‌‌تي‌وي از اشتباه در انعکاس سخنان روحاني خبر داد و آن را تصحيح کرد و در پي آن بي‌بي‌سي نيز با انعکاس اصل سخنان حسن روحاني، نوشت: «در فيلمي که از حضور حسن روحاني در تظاهرات روز قدس در تهران منتشر شده، وي حرفي درباره "از ميان رفتن اسرائيل" نمي‌زند.»

بعد از آن بود که روند انتشار اين خبر متوقف شد. اين نکته به اندازه‌اي حائز اهميت بود که «توماس اردبرينک»، مقاله‌نويس روزنامه نيويورک تايمز گفت: « رسانه‌هاي داخلي ايران زماني که سخنان مقامات‌شان را نقل قول مي‌کنند، بايد با دقت بيشتري عمل کنند.»

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس